بزرگترین کتابخانه و پروژه فرهنگی کشور در شهر جدید سهند مورد بهره برداری قرار می گیرد
مهرتبریز-مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی گفت؛ آذربایجانشرقی هم اکنون ۱۱۵ کتابخانه نهادی و ۳۴ کتابخانه مشارکتی دارد گه حدوداً با سه میلیون کتاب به ارایه خدمات می پردازند . به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛شهرام خدایی در نشست خبری خود که به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابخانه برگزارشد افزود؛هفته کتاب، کتابخوانی و کتابخانه هر سال
مهرتبریز-مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی گفت؛ آذربایجانشرقی هم اکنون ۱۱۵ کتابخانه نهادی و ۳۴ کتابخانه مشارکتی دارد گه حدوداً با سه میلیون کتاب به ارایه خدمات می پردازند .
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛شهرام خدایی در نشست خبری خود که به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابخانه برگزارشد افزود؛هفته کتاب، کتابخوانی و کتابخانه هر سال از ۲۴ آبان ماه درسطح کشور با برنامه های متنوع شروع می گردد .
وی در پاسخ به سوال ایازی خبرنگار خبرگزاری آریا گفت: درحال خاضر ۱۱۵ مورد کتابخانه در سطح استان داریم که پیش بینی می شود معادل همین تعداد نیز برای بسط کتابخوانی نیاز داریم .
خدایی تاکید کرد:با اطمینان می توان گفت هر جامعه ای که با کتاب و کتابخوانی مانوس است از رشد فکری بالاتر و از بزه اجتماعی کمتری برخوردار می باشد و آرزو دارم ای کاش دویستمین افتتاح کتابخانه را در استان شاهد و جشن بگیریم .
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی با اشاره به تعداد کتاب در کتابخانه های استان تصریح نمود:در کتابخانههای استان بیش از ۳ میلیون جلد کتاب وجود دارد و تلاش ما رسیدن به مرز بیش از۴ میلیون جلد کتاب است تا حداقل هرآذربایجانی یک جلد کتاب داشته باشد.
خدایی اذعان کرد :به نظر بنده کتاب محصول مکتوب اندیشه بشری است و اگر انسانی بخواهد، اندیشه خود را به نسل آینده انتقال دهد باید این اندیشه را در قالب کتاب به ارث بگذارد به طوری که اگر چنین نباشد بعد از گذشت هزار سال هیچ مستندی از اندیشه های فعلی در دسترس نمی ماند.
وی همچنین با اشاره به فرهنگ اهداء کتاب در جامعه خاطر نشان شد :ما برای اینکه این مهم در جامعه نهادینه شود موضوع اهدای کتاب و وقف کتاب را با آقای دکتر آل هاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی مطرح کردیم و ایشان نیزاز تریبون نماز جمعه بارها به این مقوله اشاره کردند .
خدایی ضمن تشکر از امام جمعه تبریزگفت: دکتر آل هاشم جزو اولین نفراتی بودند که بیش از یک هزار و۶۲۳ جلد کتاب با ارزش ریالی از ۰۰ ۸میلیون ریال طی چند مرحله اقدام به اهدا کتاب نمودند .
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی اشاره هم به تاثیر گذاری کتاب دراکثر مراحل زندگی بشرکرد و گفت :خوشبختانه علی رغم رشد و گسترش فضای مجازی و دنیای دیجیتال کتاب جایگاه خود را حفظ کرده و همچنان نیز در کشورهای پیشرفته چاپ و نشر و توسعه مییابد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی افزود:استان ما در مقوله کتابداری و کتابخانهای جزو ۵ استان ممتاز و برتر قرار دارد .
خدایی اشاره به جایگاه کتابخانه در تبریز نمود و خاطر نشان شد: قدیمیترین کتابخانه ایران، کتابخانه تربیت تبریز است و کتابخانه مرکزی تبریز نیز با ۱۴ هزار مترمربعی بزرگترین کتابخانه ایران محسوب می گردد و تعداد نسخ خطی تبریزنیز به مراتب بیشتر از سایر استان های همطراز می باشد .
وی در خصوص ارزیابی خود از سرانه مطالعه کتاب در استان افزود: این ارزیابی به چند سازمان مربوط می شود و ما یکی از این دستگاهها هستیم، اما با این حال سرانه مطالعه ارزیابی شده سال ۹۸، تتقریبا۲۳ دقیقه در طول شبانهروز بود که این مقدار سرانه برای کشورچون ایران با قدمت طولانی شایسته نبود ، اما رشد نسبی نسبت به سنوات قبل در حال شکل گیری می باشد .
خدایی در تشریح برنامههای هفته کتاب هم گفت: با توجه به شرایط حاکم بر جامعه در خصوص ویروس منحوس کرونا و رعایت پروتکل های لازم ؛ برگزاری همایش روز کتاب با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی و از طریق از شبکه ۴ پخش خواهد شد.
وی اضافه نمود: در استان ما نیز نشست صمیمانه ای با حضور کتابداران و استاندار آذربایجانشرقی به صورت مجازی و همچنین رونمایی کتابخانه پروین اعتصامی در محل گلشهر تبریز با حضور امام جمعه تبریزو به صورت نمادین صورت می گیرد و این کتابخانه مجددا آغاز فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
وی در ادامه به احداث چندین کتابخانه در سطح استان کرد که توسط اداره راه و شهرسازی و افراد خیر احداث خواهد شد که منجمله یک کتابخانه درمحله ملا زینال تبریزازمحل بازآفرینی شهری شروع شده و همچنین شهرداری منطقه ۱۰ تبریز نیزدرمحل آرامگاه ستارخان به احداث کتابخانه اقدام نموده است وجای تشکر هم از مدیرکل راه و شهرسازی در راستای تعامل با این اداره دارد .
خدایی اظهار کرد: دومین کتابخانه بزرگ آذربایجان شرقی هم در شهرجدید سهند است که با ۳ هزار متر مربع و با امکانات بروز و بزرگترین پروژه فرهنگی کشوردرحال احداث می باشد که انتظار می رود تا دهه فجر امسال مورد بهره برداری قرار گیرد .
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی اشاره ای هم به احداث کتابخانه از ناحیه افراد خیرّ کرد و اضافه نمود: این کتابخانهها توسط خیّرکتابخانه ساز صورت می گیرد که شامل کتابخانه ای در شهرستان بناب از ناحیه آرد اطهر، و کتابخانهای دیگر در ملکان توسط مهندس حمیدیه، کتابخانه بعدی در محله مارالان تبریز توسط پروفسور سعادتجو در حال
احداث می باشد که کم شایانی به سرانه مطالعه کتاب خواهند داشت .
خدایی در مورد احداث کتابخانه در روستا ها هم گفت : مقرر شده است به جای احداث کتابخانه از کتابخانه های سیار به صورت چرخشی در روستاها مورد استفاده قرار گیرید که در این اثنا نیز سه مورد کتابخانه سیار تدارک دیده شده است .
وی در پایان خاطر نشان شد :کل زیربنای کتابخانههای استان در پایان سال گذشته، ۸۷ هزار و ۶۸۶ متر مربع بود که اینک هر ۱۰۰ نفر در سطح استان را، دو متر و ۲۲ سانتیمتر در بر می گیرد. محمدرضا ایازی /خبرنگار آریا در آذربایجانشرقی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰