تاریخ انتشار : یکشنبه 5 آذر 1402 - 15:17
کد خبر : 4576

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی:

تلاش می کنیم دستاوردهای تحقیقاتی را به اراضی کشاورزی و تولید محصولات سوق دهیم

تلاش می کنیم دستاوردهای تحقیقاتی را به اراضی کشاورزی و تولید محصولات سوق دهیم
تبریزکهن-رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۰ درصد فعالیت های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی کاربردی و معطوف به عمل است، یادآور شد:در این راستا با برگزاری دوره های مختلف آموزشی و ترویجی و نیز رایزنی ومذاکره با واحدهای اداری جهاد کشاورزی درشهرستان ها تلاش می کنیم دستاوردهای تحقیقاتی را به اراضی کشاورزی و تولید محصولات سوق دهیم.

تبریزکهن-رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۰ درصد فعالیت های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی کاربردی و معطوف به عمل است، یادآور شد:در این راستا با برگزاری دوره های مختلف آموزشی و ترویجی و نیز رایزنی ومذاکره با واحدهای اداری جهاد کشاورزی درشهرستان ها تلاش می کنیم دستاوردهای تحقیقاتی را به اراضی کشاورزی و تولید محصولات سوق دهیم.

به گزارش خبرنگار ما؛ دکتر «احمد بایبوردی» در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود:رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی گفت: مهمترین رویکردهای این مرکز در زمینه‌های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی است و بخش‌های تحقیقاتی وکارشناسان ما در کمیته‌های مختلف در زمینه خاک و آب، فناوری کشاورزی، منابع طبیعی، علوم دامی و ابخیزداری درحال انجام امور آموزشی و تحقیقاتی هستند.

بایبوردی عنوان کرد: این شرکت ها هم اکنون در دهکده فناوری، کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی سعیدآباد مستقر هستند و از امکانات این مجموعه برای فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی بهره مند می شوند.


وی تصریح کرد: تا پارسال که این دهکده به بهره برداری رسید، تنها تعداد سه شرکت فناور وجود داشت اما با تلاش مجموعع همکاران طی یک سال اخیر تعداد ۴۲ شرکت به این مجموعه اضافه شده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان به ضرورت حذف آبیاری سنتی نیز اشاره داشت و افزود: ۵ تا ۲۵ درصد شاهد کاهش مصرف آب در حوزه دریاچه ارومیه با اجرای روش‌های بهبود کاشت و روش‌های نوین آبیاری اراضی کشاورزی هستیم.

وی گردش مالی شرکت های فناور و دانش بنیان فوق را ۲۵۰ میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: تحقیق و تولید کودهای غنی شده، ایزومالتورها( شیرین کننده ها)، خوراک دام، شتاب دهنده ها تخصصی در بخش کشاورزی، کشت بافت های جدید، فنی و گونه های زینتی، تولید محلول برای اراضی شور با هدف کاهش آب به میزان ۳۰ درصد، طراحی و ساخت دستگاه های ضدعفونی ویژه سالن های دام طیور و محصولات گلخانه ای از جمله فعالیت ها و دستاوردهای این شرکت ها است.

دکتربایبوردی؛ از تولید ارقام جدید یونجه در استان به نام‌های آذر و منیر خبر داد و گفت: درمرحله تولید بذر این ارقام و تکثیر آن بین کشاورزان هستیم. تحمل به خشکی این ارقام جدید یونجه زیاد است و آب کمی مصرف می‌کند و بازدهی آن نیز بالاست.

وی بر ضرورت توسعه بخش خصوصی حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی در تولید بذر تاکید و خاطر نشان شد: با توجه به ظرفیت ها و بسترهای مناسب کشاورزی آذربایجان شرقی باید نسبت به برون سپاری تولید بذر در منطقه اهتمام جدی و کافی وجود داشته باشد.

بایبوردی، تکثیر و تولید گل و گیاه از طریق کشت بافت، جایگزینی منابع جدید پروتیئن حاوی ترکیبات زیست فعال در صنعت پرورش طیور و آبزیان، طراحی و تولید کمباین کوهپایه، تجاری سازی، توسعه بازار و سرمایه گذاری در حوزه فناوری های زیستی و کشاورزی، تولید محصولات سلامت محور، تولید کودهای اسیدآمینه غنی شده با عناصر موثر در رشد گیاهان و فعال سازی گیاهان داروئی را از دیگر فعالیت های شرکت های فناور و دانش بنیان کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان؛اظهار داشت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به طور کامل در کنار شرکت های فناور و دانش بنیان است و در این راستا محل های استقرار آنها را به صورت رایگان و با مبالغ بسیار ناچیز دراختیار آنها قرار داده است تا بتوان از دستاوردها و محصولات آنها برای توسعه و ترقی بخش کشاورزی در حوزه های گوناگون استفاده کرد، چرا که هر گونه موفقیت در این بخش جز با انجام کارهای تحقیقاتی میسر نخواهد شد.

فعالیت ۴۵ شرکت فناور و دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی آذربایجان‌شرقی

بایبوردی کمک به افزایش ثروت از طریق توسعه اقتصادی متکی بر فناوری و نوآوری، بسترسازی برای توسعه کارآفرینی مبتنی بر علم و فناوری و بالا بردن ظرفیت ایجاد اشتغال دانش‌آموختگان بخش، را ازدیگر اهداف زیر مجموعه مرکز تحقیقات برشمرد.

وی همچنین ایجاد بستر لازم برای رشد و توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط دانش‌بنیان، فراهم آوردن شرایط لازم برای جذب و استقرار شرکت‌ها، موسسه ها، واحدهای فناور بزرگ و واحدهای تحقیق و توسعه، تکمیل فرآیند تبدیل ایده به محصول و تسریع روند انتقال دانش‌فنی و فناوری، تجاری‌سازی فناوری‌های حاصله از تحقیقات کشاورزی و منابع‌ طبیعی و تحقق ارتباط مراکز پژوهشی و فناوری با بخش‌های اقتصادی کشور و کمک به حل مسائل و چالش‌های اولویت‌دار بخش کشاورزی و منابع‌طبیعی از طریق بهره‌مندی از توان نخبگان، متخصصین و فناوران را از اهداف اصلی و محوری دهکده فناوری، کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی سعیدآباد بیان کرد.

بایبوردی ادامه داد: علاوه بر آذربایجان شرقی، مذاکرات و تبادلاتی نیز با استان های آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل و خراسان رضوی به انجام رسیده است که امیدواریم نتایج مثبت و عملیاتی در پی داشته باشد.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان؛ نقش بخش خصوصی در تحقیقات کشاورزی را بسیار مهم، مفید و موثر عنوان کرد و با تاکید بر اینکه هر گونه تحقیق وابسته به سیستم های دولتی محکوم به شکست است، گفت: امروز در تمام کشورهای جهان ۷۰ درصد تحقیقات این حوزه را بخش خصوصی انجام می دهد و دولت ها تنها ۳۰ درصد در حد تامین منابع مالی مشارکت دارند که این رویه باید ایران نیز اجرایی شود.

لزم کاهش فاصله بین تحقیقات و کشاورز

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با انتقاد از فاصله بین تحقیقات و کشاورزی افزود ؛ متاسفانه فاصله زیادی در این بین وجود دارد و باید این فاصله  با انجام تحقیقات کاربردی و موثر و ورود بخش خصوصی به تحقیقات و پژوهش ها بیش از این کاهش یافته و نمود خود را نشان دهد.

بایبوردی افزود؛ در حال حاضر قریب به اتفاق تمام کشورهای جهان ۷۰ درصد تحقیقات کشاوری را بخش خصوصی انجام می دهد و دولت ها تنها ۳۰ درصد در حد تامین منابع مالی مشارکت دارند این در حالی است که این وضع در کشور کاملا پیچیده و نامناسب است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاوری و منابع طبیعی استان؛ تصریح کرد:مع الاسف مقاله محوری، تبدیل به دغدغه اصلی مراکز علمی و تحقیقاتی و هیات های علمی ما تبدیل شده و نباید انتظار داشته باشیم که یک محقق در این ساحه به دنبال تولید مقاله علمی و چاپ آن در مجلات معتبر باشد.پس می طلبد که محقق  در کنار کشاورز بوده و طرح نوشته و ارائه طریق نماید. این موضوع شاید در مورد وزارت علوم مصداق داشته باشد اما در کار تحقیقات کشاورزی به نظرم این موضوع باید اصلاح شود.

وی درخاتمه از همکاری این مرکز دراجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت دراستان با منابع طبیعی و…داد و گفت:اگر این طرح به صورت مدیت شده پیش برودتحول بزرگی در زمینه منابع طبیعی استان در پی خواهد داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.