تاریخ انتشار : یکشنبه 20 بهمن 1398 - 18:43
کد خبر : 1900

دانشگاه تبریز در گسترش آموزش عالی درمنطقه نقش مهم و تعیین کننده ای دارد

دانشگاه تبریز در گسترش آموزش عالی درمنطقه نقش مهم و تعیین کننده ای  دارد

فصل تدوین-همزمان با نهمین روز از دهه فجر با حضور رئیس و جمعی از معاونان دانشگاه تبریز، عملکرد یک ساله و برحی دستاوردهای تولید علم و فناوری، آموزشی و خدماتی این دانشگاه  در نشست مطبوعاتی تشریح شد. به گزارش خبرنگار ما در تبریز، رئیس دانشگاه تبریز در این آیین با تبریک ایام الله دهه فجر

فصل تدوین-همزمان با نهمین روز از دهه فجر با حضور رئیس و جمعی از معاونان دانشگاه تبریز، عملکرد یک ساله و برحی دستاوردهای تولید علم و فناوری، آموزشی و خدماتی این دانشگاه  در نشست مطبوعاتی تشریح شد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، رئیس دانشگاه تبریز در این آیین با تبریک ایام الله دهه فجر و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، درود به روح پرفتوح و ملکوتی امام راحل(ره)، ارواح طیبه شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدای حرم و مقاومت گفت: به برکت خون شهدا، انقلاب و با تلاش و کوشش مردم و جوانان این سرزمین، ایران اسلامی بعد از گذشت ۴۱ سال از انقلاب در بسیاری از عرصه ها به دستاوردهای بزرگ و فراوانی در داخل و خارج از کشور دست پیدا کرده که نمونه بارز آن رشد تولید علم و فناوری و کسب رتبه اول در منطقه و رتبه ۱۶ جهان است.

دکتر مجیدی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز در طول حیات فعالیت خود و بعد از انقلاب، بر اساس اعلام رتبه های جهانی و کشوری جزو دانشگاه های برتر و جامع کشور بوده است، تصریح کرد: دانشگاه تبریز قبل از انقلاب ۱۲ هزار نفر دانشجو داشت که امروزه این تعداد به برکت انقلاب بیش از ۲۰ هزار دانشجوی رسیده که ۴۰ درصد این دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند و از این تعداد هم ۱۱ درصد دانشجوی دکتری هستند.

وی اضافه کرد: هم اکنون در دانشگاه تبریز ۸۰۰ نفر هیات علمی فعالیت می کنند که بیش از نیمی از آنان در مرتبه علمی دانشیار و استاد هستند و از این تعداد نیز ۱۲ نفر جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند  و ۵ چهره هم چهره ماندگار علمی کشور می باشند.

رئیس دانشگاه تبریز همچنین با تاکید بر اینکه این دانشگاه در گسترش آموزش عالی در منطقه نیز نقش مهم و تعیین کننده ای داشته است، خاطر نشان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، اردبیل، مراغه و بناب حاصل رشد و توسعه این دانشگاه بود و همچنین این دانشگاه در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، چندین دانشکده اقماری در شهرستان های اهر، میانه و مرند، وجود داشتن چندین قطب های علمی، مرکز تحقیقاتی،۳۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتى و … این دانشگاه را به یکی از دانشگاه های بین المللی، سطح یک و برتر کشور تبدیل کرده است.

به گفته وی دانشگاه تبریز در کشور نیز در رتبه یک تا چهار دانشگاه‌های کشور قرار داشته و در سال‌جاری نیز در حوزه ارتباطات بین‌المللی در رتبه دوم قرار گرفته و همچنین جزو سه دانشگاه حامی پژوهش معرفی شده است.

وی توسعه همکاری های بین المللی، دیپلماسی علمی، جذب دانشجویان خارجی و جهانی شدن از دیگر راهبردهای مهم دانشگاه تبریز بیان کرد و افزود: با اجرای طرح های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، تولید مقالات مشترک، جذب دانشجویان خارجی، عملیاتی نمودن تفاهم نامه های همکاری های بین المللی و … در صدد ورود به ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان هستیم.

دکتر مجیدی قرار گرفتن در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا را از جمله برنامه های کلان این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: توسعه دیپلماسی علمی، عضویت در اتحادیه های دانشگاه های جهان، جذب دانشجویان خارجی، تولید مقالات مشترک، اجرای طرح ها و … از جمله گام های موثر برای بین المللی تر شدن دانشگاه تبریز است که در این راستا در سال های اخیر گام های موثری برداشته شده است.

به گفته وی هم اکنون بیش از ۳۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که با برنامه ریزی و اقدامات موثر از جمله امضای تفاهم همکاری با دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، می خواهیم این تعداد در آینده نزدیک افزایش چشمگیری داشته باشد.

وی در ادامه به نقش و رسالت دانشگاه های نسل اول تا چهارم اشاره کرد و گفت: دانشگاه نسل چهارم را دانشگاه کارآفرین و بین‌المللی عنوان کرد و گفت: دانشگاه نسل اول، دانشگاه تربیت نیروی انسانی برای اداره کشور بود و نسل دوم دانشگاه تولید علم بود، دانشگاه نسل سوم، دانشگاه ارتباط با صنعت و جامعه است، تا اینکه مشکلات کشور را حل کند و دانشگاه نسل چهارم هم دانشگاه کارآفرین و بین‌المللی است که امروزه دانشگاه تبریز در این خصوص در حرکت است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به برخی طرح های اجرا شده در این دانشگاه برای توسعه ارتباط با صنعت در سال های اخیر نیز گفت: طرح‌های بسیاری در دانشگاه تبریز اجرا شده که از جمله آنها می توان به افتتاح طرح فرآوری محصولات لبنی، سیستم آب قنات، صرفه جویی در مصرف برق و آب، چابک سازی و … اشاره کرد.

به گفته وی دانشگاه تبریز برای برقراری ارتباط با صنعت و جامعه، تفاهم نامه‌های مختلفی همچنین با سازمان‌ها منعقد کرده و در این زمینه نیز مصصم برای حل مشکلات صنعت و مسایل مربوط به آسیب‌های اجتماعی است.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود به مبحث انتخابات پیش رو اشاره کرد و گفت: همه اقشار مختلف جامعه برای خنثی کردن توطئه دشمنان باید حضور گسترده در پای صندق های رای داشته باشند.

وی تاکید کرد: امروزه با توجه به شرایط خاص کشورمان، درسته مردم با مشکلاتی روبرو هستند، اما برای خنثی کردن نقشه های شوم دشمنان باید همچون گذشته در انتخابات حضور گسترده ای داشته باشیم.

رئیس دانشگاه تبریز همچنین در جواب سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه مأموریت این دانشگاه در حل مشکلات جامعه و صنعت چیست، گفت: تحریم فرصت خوبی برای بهره مندی از ظرفیت ها و پتانسیل های دانشگاه ها برای حل مشکلات اساسی جامعه است و باید دیوار بین دانشگاه و جامعه و صنعت برداشته شود و دانشگاه تبریز نیز با درخواست مقامات ارشد استان و سازمانها با اجرای برخی طرح ها و اقدامات در حل برخی وی یادآور شد: برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه باید متولیان امر به دانشگاه ها ایمان داشته باشند و از این رو برای تحقق این امر باید از توان داخلی حداکثر بهره را ببریم و تحریم‌ها را به فرصت بدل کنیم.

بر پایه همین گزارش؛ در این نشست خبری همچنین دکتر اعلمی قائم مقام رئیس و معاون پشتیبانی و توسعه منابع ، دکتر عسگری، معاون پژوهش و فناوری و دکتر حیاتی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز نیز به برخی سوالات اصحاب رسانه در خصوص مسایل مختلف پژوهشی، آموزشی، رفاهی، اجتماعی و دانشجویی از جمله ایجاد رشته های جدید بر اساس نیاز منطقه، جذب دانشجویان خارجی، چابک سازی، تبدیل وضع نیروها، بودجه دانشگاه، در آمد اختصاصی، مسایل زیست محیطی، تولید مقالات مشترک،مشکلات تملک زمین‌های دانشگاه، توسعه دیپلماسی علمی، همکاری بین المللی، اجرای طرح، توسعه ارتباط صنعت و جامعه، بحث انتخابات اخیر، حضور فعال دانشگاه تبریز در پروژه‌های محصولات و صنایع شیمی و پتروشیمی، ماموریت دانشگاه در ورد به حل برخی چالش های استان و … پاسخ دادند.

یادآور می شود: دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های که در حوزه های مختلف داشته و دارد، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصه های بین المللی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.