قبل از آغاز فصل سرما با مطالعه ی دستور العمل کارکرد و تعمیر لوازم گرمایشی با آن ها کمی آشنا شوید تا در صورت نیاز بتوانید آن ها را تعمیر کنید اما سعی کنید در هر شرایطی از یک تعمیرکار متخصص برای سرویس وسایل گازی خود کمک بخواهید و یا با خدمات پس از فروش وسایل گازسوز خود تماس بگیرید و از آن ها سرویس و سرکشی مرتب وسایل گازی خود را درخواست کنید

گاز طبیعی در بین سوخت های فسیلی یکی از ایمن ترین سوخت هاست . این گاز از متان تشکیل شده است و به طور طبیعی بی رنگ و بی بوست . اما برای امنیت بیشتر کمی بو به آن افزوده می شود ، بویی شبیه به تخم مرغ گندیدن یا سولفور تا به هنگام نشت گاز به راحتی بتوان آن را تشخیص داد . زمانی که گاز در هوا منتشر شود
با هوا ترکیب شده و می تواند در صورت رسیدن به شعله ی آتش یا یک منبع قابل اشتغال آتش بگیرد. گاز طبیعی به هیچ وجه سمی نیست اما در صورتی که به مقدار زیاد در فضایی بسته جمع شود و اکسیژن هوا را از بین برده و موجب بی هوشی می شود .

◄بوی گاز . اقدامات اولیه
اگر گاز در داخل فضای خانه اتان پر شد .
درها و پنجره ها را باز کنید .
سیگار نکشید ، کبریت نزنید، کلید برق و لوازم برقی را روشن نکنید و هیچ منبع قابل اشتعالی به وجود نیاورید .
شیر اصلی گاز را ببندید.
به نزدیکترین مرکز شرکت گاز یا فوریت های آتش نشانی زنگ بزنید اگر بوی بسیار تشدید گاز را حس کردید و یا بو و صدای نشت گاز را شنیدید و یا متوجه ترکیدگی و یا شکستگی یک لوله گاز شدید:
فوراً محل را ترک کنید .
از نزدیکترین باجه تلفن یا تلفن همراه به آتش نشانی زنگ بزنید .

همچنین بخوانید : نکات ایمنی مصرف گاز شهری

◄زمستان
در تابستان و یا قبل از رسیدن فصل سرما تمام وسایل گرمایشی خانه ی خود را سرویس کنید تا کمترین مشکل را در فصل سرما داشته باشید .
مطمئن شوید که لوله بخاری و هواکش های خانه مسدود نشده اند و خوب کار می کنید تا اینکه دود و بخار بتوانند به راحتی از این هواکش ها به بیرون منتقل شوند .
مدخل ورودی و خروجی هوا برای سوخت مناسب را همیشه تمیز نگه دارید چرا که وجود هوا برای سوخت کامل و ایمن و خروج کامل منوکسیدکربن در بخاری و شومینه ها لازم است .
برف یا یخ زدگی سطح کنتور و اطراف آن را پاک کنید .
برف را به هنگام پارو کردن روی کنتور اصلی گاز نریزید.
اگر کنتور شما در سطحی پایین قرار دارد به هنگام استفاده از پارو یا ماشین برف روب مراقب کنتور باشید تا به آن صدمه ای نزنید .
لبه ی پشت بام را همیشه تمیز نگه دارید و مرتب آن را بازدید و تمیز کنید تا اینکه آب از آن بر روی لوله گاز یا کنتور نچکد و موجب یخ زدگی نشود .

همیشه برف و یخ روی لوله ها و کنترگاز را تمیز کنید تا اینکه لوله ها صدمه ای نبینید و نشت گاز اتفاق نیافتد و عدم خود تهویه و هواکش مناسب هم موجب اختلال در سوخت و عملکرد ضعیف وسایل گاز می شود .

قبل از آغاز فصل سرما با مطالعه ی دستور العمل کارکرد و تعمیر لوازم گرمایشی با آن ها کمی آشنا شوید تا در صورت نیاز بتوانید آن ها را تعمیر کنید اما سعی کنید در هر شرایطی از یک تعمیرکار متخصص برای سرویس وسایل گازی خود کمک بخواهید و یا با خدمات پس از فروش وسایل گازسوز خود تماس بگیرید و از آن ها سرویس و سرکشی مرتب وسایل گازی خود را درخواست کنید .
مرتب دودکش و هواکش های بخاری و دیگر لوازم گاز سوز خانه را تمیز نگه دارید تا سوخت در وسایل گاز سوز به صورت کامل انجام شود و گاز سمی منوکسیدکربن به داخل خانه نفوذ نکند .

اگر شامه ی خوبی ندارید و یا چندان نمی توانید بوی گاز را حس کنید، یا برای اطمینان بیشتر یک دستگاه هشدار دهنده ی نشت گاز بخرید و در خانه نگه دارید . اما فقط به وجود این دستگاه اکتفا نکنید و مرتب بازرسی و سرویس لوله ها و لوازم گاز سوز را انجام دهید

◄نکاتی در خصوص کنتور گاز

محل کنتور گاز خود را شناسایی کنید :
همیشه کنتور را تمیز نگه دارید.
چگونگی بستن صحیح کنتور در مواقع لازم را یاد بگیرید.
همیشه یک آچار فرانسه در دسترس داشته باشید .
هیچ شیء یا وسیله ای را روی کنتور گاز نگذارید .
هیچ وقت پارچه یا چیز دیگری را به دور کنتور یا لوله گاز نبندید.
آخرین توصیه ی ما به شما این است که در صورت ترکیدگی و یا نشت گاز از لوله های زیرزمینی قبل از انجام هر اقدام خودسرانه و کندن زمین اطراف لوله با شرکت گاز تماس بگیرید .